Belasting zelfstandigen


zaken doen
De IRPF-tranches bepalen de belasting die u moet betalen bij het doen van de jaarlijkse aangifte (declaración de la renta). Dit zijn dynamische indices, zodat ze elk jaar variëren afhankelijk van de beslissingen van de overheid.

Dit betekent dat opbrengsten tot maximaal € 12.450 worden belast tegen 19%; inkomen tussen € 12.450 en € 20.200 metj 24% … En zo voort, zoals de tabel voor elk inkomen aangeeft.

Dit is echter niet het enige feit waarmee rekening wordt gehouden in IRPF-retenties. Persoonlijke omstandigheden bepalen het totale bedrag dat u aan belasting dienen te betalen. Het is ook afhankelijk van de burgerlijke staat, het aantal kinderen … In bepaalde gevallen kunt u kortingen toepassen die in uw voordeel spelen. De belastingdienst heeft een rekenmodel. zodat u kunt zien hoeveel belasting u dient te betalen. Deze is hier te vinden.

De belastingdienst publiceert elk jaar een bijgewerkte handleiding om de belastingaangifte te doen. Het is handig om het te raadplegen en om te zien welke aftrekposten u kunt toepassen.

Reacties zijn gesloten.