Een Bed & Breakfast beginnen in Spanje

Een Bed & Breakfast beginnen in Spanje is de droom van velen.

B&B Spanje

Zolang de juiste stappen gevolgd worden kan die droom werkelijkheid worden. Net zoals in Nederland zult u aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen om een vergunning te krijgen. Deze kunnen per regio verschillend zijn. Hier zijn kosten van inspectie en eventueel verbouwingskosten aan verbonden.

Andalucia

Eind 2014 is de wetgeving in de deelstaat Andalucia aangepast. Het is tegenwoordig gemakkelijker een B&B oftewel ‘viviendas de uso turístico‘ te legaliseren.

Gelukkig maar want als u niet voldoet aan de wetgeving staan hier boetes op van € 150.000.

U zult uw accommodatie in moeten schrijven in het register van de Junta de Andalucia en u zult moeten kunnen aantonen dat de woning aan de vereiste voorwaarden voldoet, waaronder het hebben van een ‘licencia de ocupación’.

Let wel de maximumcapaciteit van het aantal gasten is hierbij 15. Bij grotere accommodaties zult u aan andere eisen moeten voldoen. Denk hierbij aan eventuele verbouwingen die nodig zijn om gedeelte van het gebouw rolstoel toegankelijk te maken, het aanleggen van brandalarm en veranderingen die nodig zijn om aan de hygiënewetgeving te voldoen.

Voor assistentie bij het verkrijgen van een vestigingsvergunning neem contact op:

Per mail: contact@tulipanmalaga.nl

Telefoon: +34 637 463 005

Reacties zijn gesloten.