Het Weer


het weer

Málaga heeft een Mediterraans en subtropisch klimaat. De gemid. max temperatuur van augustus is 30,3 graden en de gemiddelde min. temperatuur in januari is 7,5 graden, hoog voor Europese begrFind more about Weather in Malaga, SPippen.

Het klimaat van de stad staat dan ook vooral bekend om haar mildheid en het heeft er in de afgelopen 100 jaar niet gevroren, afgezien van een minimumtemperatuur van -0,1 graad in 2005, die grote schade toebracht aan mangobomen en de sinasappelbloesem. Het subtropische klimaat is een ideale omgeving voor  mediterrane planten.

 

De Winter


In december en januari kan er behoorlijk wat neerslag vallen in korte tijd. De straten lopen dan soms over. De temperaturen zijn in de winter vaak aangenamer buiten dan binnenshuis door de vaak niet geïsoleerde en onverwarmde huizen met marmeren vloeren.

 

De Zomer


Over het algemeen zijn de zomers voor Spaanse begrippen niet extreem heet, door de overheersende zeebries Levante. De maximumtemperatuur schommelt meestal rond de 30 graden, behalve wanneer een soort Föhn, de Terral, een wind uit het droge binnenland over de stad waait. In dat geval, zo´n 15 dagen per jaar, schiet de temperatuur vaak boven de 40 graden Celsius en in 1994 zelfs tegen de 50 graden. De gevoelstemperatuur is in die perioden nog veel hoger.

 

De Herfst en Lente


September, oktober, mei en juni zijn de beste maanden voor een bezoek aan de stad en de omgeving. De temperatuur is dan aangenaam, overdag vaak rond de 20°C met weinig neerslag. De nachten zijn mild, niet te warm, niet te koud. Net goed om lekker te kunnen slapen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.