Op de fiets door Malaga

Hi my name is Sven and yours? I am Dutch, antwoord Jan, de aannemer. Hij is een weekje op vakantie in Malaga met zijn vrouw Corinne. Onder leiding van de Britse Kay Farrell gaan we samen met een aantal toeristen de stad Malaga bekijken op de fiets. Ik verwacht niets nieuws onder de Malagueño zon, aangezien ik al ruim 2.5 jaar in deze stad woon.

Toch leer ik nog veel bij. Kay vertelt over de (geschiedenis van de) stad. Zo weet ik nu waarom de Paseo del Parque de straat van ABC genoemd wordt, wat eronder de glazen piramide bij het Romeins theater zit, wat het monument op Plaza de la Merced te betekenen heeft, waarom er jaarlijks met de Semana Santa amnestie aan één gevangene verleend wordt en zien we de kerk van Antonio Banderas.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Bij het bisschoppelijk paleis is het dringen. Een groep mannen op Segways blokkeert het uitzicht. We gaan elkaar nog vaak zien op onze toer door de stad. De gemotoriseerde mannen halen ons verschillende keren in, maar de catacomben van de Plaza de Toros (stierenvechterarena) mogen zij niet in, op de fiets is het geen probleem.

De route voert verder langs de Baños del Carmen en het strand van Pedregalego met de vele chiringuitos. Hier stoppen we voor een drankje en een tapa: nachos gemaakt van Morcilla (bloedworst) met guacamolo. Klinkt niet lekker, maar is het wel.

Op de terugweg langs het strand van Malagueta en Muelle Uno hebben we de wind in de rug. In de haven van Malaga ligt de Tatoosh, het jacht van de medeoprichter van Microsoft, Paul Allen, dat te koop staat voor slechts € 125 mln. Een buitenkansje weliswaar, maar ja os bin zûnig, tenslotte ben ik ook Dutch!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.