Financiële Planning


administratie

Tulipán Relocations werkt samen met de meest ervaren financiële dienstverleners in Europa die u de beste perspectieven voor de toekomst kunnen geven. Wij bieden niet onze eigen producten aan, zodat onze consultancy volledig objectief en onafhankelijk is, vrij en gepersonaliseerd voor elke cliënt, met een dynamische en een constante service voor al uw financiële vragen en behoeften. Deze service is geheel gratis. Wij werken met de volgende methodiek:

Analyse


Wij analyseren eerst uw huidige situatie; uw schulden; persoonlijke kredieten, hypotheek (bevat deze frauduleuze clausules) en verzekeringen. In dit gesprek bepaalt u tevens de doelstellingen en uw wensen voor de toekomst.

In het centrum staan de doelenstellingen en behoeften van onze klanten. Wat zijn uw doelen voor de korte (1-3 jaar), middellange (3-10 jaar) en lange termijn (> 10 jaar)?

  • Wilt u gaan reizen?
  • Wilt u een nieuwe auto / boot / huis te kopen?
  • Heeft u geld voor uw pensioen gespaard?
  • Als u kinderen heeft: wilt u dat ze naar de universiteit gaan? Weet u hoeveel dit kost?

Vervolgens analyseren wij in detail oplossingen van verschillende leveranciers die het beste met uw wensen overeenkomen.

 

Advies


In het tweede gesprek presenteren wij diverse oplossingen en werken deze samen met u uit, om te kijken waar de voorkeur naar uit gaat en welke het beste uw wensen kunnen verwezenlijken. U selecteert de beste oplossing uit een breed scala van producten.

 

Service


Wij staan u ten alle tijden van dienst om u te helpen met vragen of te informeren over wijzigingen, nieuwe opties, en om u informatie over nieuwe ontwikkelingen te verstrekken.

 

Uw Pensioen in Spanje


De meeste werknemers en speciaal jongere mensen hebben geen idee hoeveel pensioen zij in de toekomst zullen ontvangen. Momenteel zijn er in Spanje 3,3 personen werkzaam voor elke persoon die niet werkt, maar deze verhouding zal afnemen en in 2050 zullen er
1,08 personen werkzaam zijn voor elke persoon die niet werkt. Denkt u dat zij u pensioen kunnen betalen? De Spaanse overheid biedt oplossingen zoals het “Plan de Pensiones” de “PIAS (Plan Individual de Ahorro Sistematico)” en de “renta Vitalicia” die wij voor u kunnen toelichten.

Wist u dat hoe eerder u begint met sparen voor uw pensioen, hoe lager uw maandelijkse bijdrage is om hetzelfde eindkapitaal te bereiken?
Voorbeeld: Een persoon van 25 jaar begint € 60 per maand te sparen en een persoon van 40 jaar begint € 169 per maand te sparen. Met een gemiddeld rendement van 6% is het eindkapitaal € 137.000 voor beide personen als zij met pensioen gaan met 67 jaar. Het eindresultaat van de twee mensen is hetzelfde, maar er is een belangrijk verschil; de persoon van 25 jaar heeft totaal € 30.240 betaald over 42 jaar.  De persoon van 40 jaar heeft totaal € 54.756 over 27 jaar oftewel € 24.516 meer!

Als u in Nederland hebt gewerkt krijgt u op pensioenleeftijd AOW uitgekeerd over de tijd dat u gewerkt hebt. Voor elk jaar- in de 50 jaar voorafgaand aan uw AOW gerechtigde leeftijd – waarin u in Nederland heeft gewoond of gewerkt, ontvangt u 2% van de volledige AOW. Het maakt daarbij niet uit of u nu wel of niet in loondienst heeft gewerkt of een eigen bedrijf heeft gehad. U kunt ook een berekening aanvragen van de AOW die rekening houdt met uw situatie. Een overzicht van uw AOW-opbouw kunt u aanvragen via Mijn SVB. Daarvoor heeft u een Digid nodig.

 

De Looptijd van uw Hypotheek Verkorten


Met de huidige lage rentestand is het lucratief om de looptijd van uw hypotheek te verkorten. Dit kun ook doen direct bij het afsluiten van de hypotheek. Wij stellen een spaarplan voor u op dat parallel loopt met uw hypotheek. De looptijd en de hoogte van het maandbedrag zijn afhankelijk van u wens wanneer u de hyptheek wilt beeindigen.

Deze methode is ook wenselijk wanneer u bijvoorbeeld op 40 jarige leeftijd een hypotheek hebt afgesloten met een looptijd van 30 jaar. Of wilt u nog steeds voor uw hypotheek betalen wanneer u met pensioen gaat?

Voorbeeld

U sluit hypotheek af voor 30 jaar met een vaste rente van 2,5% wat overeenkomt met een maandelijkse last van € 395,12. Het totaal van de betalingen (aflossing en rente) bedragen: 30 x 12 x €395,12 = € 142.243

U sluit een spaarplan af van € 100 per maand met een gemiddeld rendement van 6%. Na 22 jaar , kunt u met de waarde van het spaarplan, de restschuld van de hypotheek aflossn. In dit geval zijn de totaalbedragen van de hypotheek (rente en aflossing) en het spaarplan:
22 x 12 x € 495,12 € = € 130.711. De totale korting op de aankoop van uw huis bedraagt dan € 142.243 – € 130,711 = € 11.532!

 

Bescherming


Vraag: welke van de drie hieronder vermelde onderwerpen zijn voor u het meest belangrijk?

Het antwoord zal in de meeste gevallen “Uw familie” zijn. In de praktijk ziet men dit echter niet terug. De meeste mensen hebben een inboedelverzekering en de verplichte autoverzekering, maar wat gebeurt er met u familie indien u plotseling wegvalt? Heeft u een levensverzekering en/of een arbeidsongeschiktheidsverzekering zodat uw familieleden en u beschermd zijn voor eventuele tegenslagen?

In onze analyse bekijken wij ook uw huidige verzekeringen. In veel gevallen kunnen wij u een goedkoper alternatief bieden voor dezelfde kwaliteit of de voorwaarden verbeteren, deze korting kan oplopen tot honderden euro´s per jaar. In het geval u een eigen bedrijf heeft bekijken wij ook de bedrijfsverzekeringen. Via Tulipán Relocations kunt alle verzekeringen afsluiten.

 

Fiscale Voordelen


Wist u dat er financiele producten bestaan die een fiscaal voordeel bieden?
Vooral als u zelfstandig ondernemer bent (“Autonomo”) heeft u het recht om de kosten van bepaalde verzekeringen af te trekken van de belasting, dit zijn de ongevallenverzekering (maximaal 500 € per jaar aftrekbaar), de particuliere ziektekostenverzekering (maximaal 500 € per jaar aftrekbaar) en de ILT “Incapacidad Laboral Temporaria” een tijdelijke arbeidsongeschiktheidverzekering (maximaal 500 € per jaar aftrekbaar).  Voor zelfstandige ondernemers en particulieren zijn ook de maandelijkse betalingen aan een pensioen plan aftrekbaar, dit is alleen voordelig als u in de hogere salarisschaal valt omdat bij uitbetaling van het pensioen u tot 40% moet afdragen aan belastingen. Er is een limiet van € 8.000 per jaar.

 

Neem contact met ons op voor assistentie, bel 00 34 637 463 005 of schrijf naar contact@tulipanmalaga.nl

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.