Weer over het weer

Find more about Weather in Malaga, SPMálaga ligt in het zuiden van Spanje aan de Middellandse zee en heeft daardoor een subtropisch klimaat. De gemiddelde temperatuur is hoog voor Europese begrippen met maxima in augustus rond de 35 graden en een gemiddelde minimum temperatuur in januari van zeven graden.

Het klimaat van de stad is mild door haar ligging aan de kust en doordat Malaga tussen de bergen ligt. Alleen bij hoge uitzondering vriest het. Het subtropische klimaat is een ideale omgeving voor  mediterrane planten.

De winter

In december en januari kan er behoorlijk wat neerslag vallen in korte tijd. De straten lopen dan soms over. De temperaturen zijn in de winter vaak aangenamer buiten dan binnenshuis door de vaak slecht geïsoleerde en meestal onverwarmde huizen met marmeren vloeren.

De zomer

Over het algemeen zijn de zomers voor Spaanse begrippen niet extreem heet, door de overheersende zeebries Levante. De maximumtemperatuur schommelt meestal rond de 30 graden, behalve wanneer een soort Föhn, de Terral, een wind uit het droge binnenland over de stad waait. In dat geval, zo´n 15 dagen per jaar, schiet de temperatuur vaak boven de 40 graden Celsius en in 1994 zelfs tegen de 50 graden. De gevoelstemperatuur is in die perioden nog veel hoger.

De herfst en lente

September, oktober, mei en juni zijn de beste maanden voor een bezoek aan de stad en de omgeving. De temperatuur is dan aangenaam, overdag vaak rond de 20°C met weinig neerslag. De nachten zijn mild, niet te warm, niet te koud. Net goed om lekker te kunnen slapen.

Verder lezen

  • Malaga heeft jaarlijks terugkerende evenementen.
  • Bezienswaardigheden en Musea in Malaga.
  • Een lekker drankje met uitzicht krijgt u hier.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.