Een tweede leven

In de handen van Madre Coraje ondergaat afgewerkte olijfolie een metamorfose tot zeep. Tweedehands kleding begint een nieuw leven bij diegenen die alles verloren hebben tijdens de financiële crisis van de afgelopen jaren of al niets hadden om mee te beginnen. De organisatie zorgt ervoor dat met het feest van Drie Koningen de armste kinderen ook ‘nieuw’ speelgoed krijgen.

Recycling

Madre Coraje is een nationale Spaanse liefdadigheidsorganisatie die spullen recycled om daarmee armen te helpen. Het mes snijdt aan twee kanten. Het hergebruik van materialen is goed voor het milieu én voor de mensen die het hard nodig hebben. Door de hulp die deze organisatie biedt komen deze mensen aan gratis of goedkope kleding,  speelgoed, medicijnen en zeep. Het geeft ze een beetje lucht en hoop op een betere toekomst.

Kleding die te slecht is om uit te delen wordt per kilo verkocht, net als oud papier, onderdelen van computers en inktpatronen. Röntgenfoto’s geven graag hun laatste restje zilver prijs aan de vrijwilligers die het met veel geduld van de platen schrapen.

Madre Coraje, de organisatie

Het geld dat hiermee verdiend wordt gaat in de pot om de kosten te dekken voor containers, vrachtwagens, huur, kantoorkosten en de 16 betaalde krachten. Madre Coraje heeft alleen al in Malaga 200 vrijwilligers die hun steentje bijdragen. Een aantal werknemers komt via justitie om taakstraffen uit te dienen. De locale representant van de organisatie, José María Laza, vertelt trots dat de vestiging in Malaga  zichzelf  voor de volle honderd procent bedruipt. Landelijk betaalt Madre Coraje 80% van haar werk uit eigen middelen, de overige inkomsten komen uit de nationale en internationale subsidiepotten.

De organisatie is ongebonden, het heeft geen banden met religieuze of politieke organisaties maar werkt wel samen met verenigingen  zoals het Rode Kruis en Caritas. De spullen gaan naar mensen in Peru, Mozambique en in de huidige situatie blijven de waren steeds vaker hier in Spanje.

Ook bij u in de buurt?

Op verzoek  haalt de organisatie spullen op of plaatsen ze containers, bijvoorbeeld bij communidades in de provincie Malaga. Bovendien kan men de  tweedehands goederen afgeven op het Poligono San Luis, in Malaga. Hier is ook een ‘winkeltje’ gevestigd waar Malagagueños met geen of weinig inkomen kleding kunnen uitzoeken.

Asociacion Madre Coraje Malaga

Calle Punta Alta 22

29006 Malaga

Tel: 952 287 816

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.