Emigreren naar Spanje, u bent er klaar voor. Oh ja?

De verhuisdozen staan klaar, de uitschrijving bij de gemeente is gedaan. Gas, water en licht zijn afgemeld. U bent er klaar voor.

Denkt u…

Een verhuizing naar een ander land gaat meestal niet in de koude kleren zitten. Het is veel regelwerk en jammer genoeg spreken ze binnen de Europese Unie nog steeds niet overal dezelfde taal. Helaas, u spreekt ook (nog) geen Spaans.

Mijn belangrijkste advies aan ieder die gaat verhuizen naar een ander land is dan ook: leer de taal.

Leer de taal

Ja, het kost veel moeite, zeker als u niet zo piep meer bent. Uw hersenen nemen niet zo snel meer nieuwe informatie op. De grammatica die u ooit lang geleden op de middelbare school heeft geleerd is onder gestoft.

Toch doen!

Zeven redenen om Spaans te leren

  1. Uw bent weliswaar de landgrens over, maar de taalbarrières zijn niet verdwenen bij het invoeren van de EU. Dit merkt u als u probeert uw emigratiepapieren te regelen. Leer de taal en het blijkt opeens een stuk gemakkelijker te gaan.
  2. Bovendien helpt het spreken van het Spaans bij het maken van vrienden, wat belangrijk is om u snel thuis te kunnen voelen in een nieuw land.
  3. Een goede buur is nog altijd beter dan een verre vriend. Aangezien de kans groot is dat uw buren Spaans zijn, verloopt het contact een stuk eenvoudiger als u dezelfde taal spreekt.
  4. Het is wel zo plezierig als u in een restaurant het menu kunt lezen.
  5. U bij de kapper kunt uitleggen hoe u geknipt wilt worden.
  6. Als u bij het sporten echt onderdeel van het team kunt zijn.
  7. Als bonus krijgt u er een betere geestelijke gezondheid van. Want wist u dat tweetaligheid Alzheimer kan uitstellen?

Kortom het spreken van de lokale taal maakt het leven een stuk plezierig.

Waar en hoe

Er zijn verschillende manieren om de taal te leren.

  • U kunt u al goed voor bereiden op uw emigratie als u nog in Nederland of België woont door een cursus bij de volksuniversiteit, de LOI of u neemt privéles.
  • Maar het beste werkt een (redelijk) intensieve cursus waarbij u als het ware ondergedompeld wordt in de taal. U leert, eet en droomt in het Spaans als u bij Spanjaarden in huis verblijft en de taal ter plekke ervaart.

In de meeste Spaanse steden zoals Barcelona, Malaga, Madrid, Granada, Salamanca, Tenerife, Valencia, Sevilla, Marbella, Alicante, Cádiz en Pamplona zijn er erkende taleninstituten.

Voor cursussen op een mooie plek in een internationale omgeving is Don Quijote een goede start. Vraag nu een brochure aan via de website http://www.donquijote.org/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.