Een wereldwijde praktijk

Foto Eva Snoijink

Als individu een coachingpraktijk oprichten en besluiten dat je bereik de hele wereld is. Dat klinkt wel heel ambitieus, toch is dit waar Joyce van Ombergen voor heeft gekozen.

Grenzeloos

Door gebruik te maken van de digitale snelweg is haar klantenbereik letterlijk grenzeloos. Vanuit haar eigen huis coacht ze klanten wereldwijd via Skype.

Expats

De gebruikte methode is onder meer interessant voor Nederlandse emigranten en expats. Het eerste jaar in het buitenland is vaak spannend, maar soms ook moeilijk. Het hele gezin moet wennen aan de nieuwe situatie. Dat kost tijd want niet alleen de baan, ook de taal, de cultuur en de school voor de kinderen zijn nieuw. 

Nederlanders in het buitenland blijken dan toch behoefte te hebben aan begeleiding of coaching in hun moedertaal. Het mooie aan het werken met Skype is, dat dit niet plaatsgebonden is én het bespaart ook nog eens reistijd.

De Online Coach

Samen met co-auteur Diana Vilé, een Nederlandse freelance journaliste uit Barcelona, heeft Joyce een boek over haar methode geschreven,  met de toepasselijke naam ‘de Online Coach’.  De eerst drie delen van het boek gaan over de theorie achter haar manier van coachen, hoe dit in de praktijk in zijn werk gaat en wat de valkuilen zijn.

Het vierde deel behandelt een praktijkcase, het persoonlijke verhaal van co-auteur Diana die worstelt met thema’s zoals zelfzorg en timemanagement. Dit laatste hoofdstuk geeft een beeld van de ontwikkeling die Diana doormaakt tijdens het traject. De casus geeft bovendien een kijkje in de coachingkeuken en het illustreert Joyce’s manier van werken.

Doelgroep

Het boek is oorspronkelijk geschreven voor coaches, HR professionals en leidinggevenden. ‘De Online Coach’ geeft technische en praktische handvaten over hoe je ervoor kunt zorgen dat een Skype gesprek professioneel verloopt. 

Een aardige spin-off van Joyce’s werk is dat ze inmiddels is benaderd door een internationaal advocatenkantoor dat zijn personeel wil trainen in het zakelijk werken met Skype. Het blijkt dus dat de gebruikte werkwijze ook interessant kan zijn voor geografische verspreide ondernemingen die hun klanten en werknemers niet alleen willen kunnen horen, maar ook zien. 

Presentatie

Joyce zal op 7 december haar boek presenteren op het kantoor van Gimbrère advocaten in Breda. Aangezien de schrijfster woont en werkt in de buurt van Alhaurin el Grande zal er ook een boekpresentatie in Spanje plaatsvinden begin 2012. ‘De Online Coach’ is verkrijgbaar via uitgeverij Ten Have.

Misschien ook interessant:

  • Bezint eer ge begint
  • Expat relocation
  • Contact

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.