Emigreren naar Granada


granada

Granada is een provincie in het zuiden van Spanje in het oosten van Andalusië. Het heeft een oppervlakte van 12.531 km2. Dit is ongeveer gelijk aan de provincies Gelderland, Brabant en Limburg samen of iets minder dan de Vlaanderen. De bevolking was vanaf 2017 ca. 912.938, van wie ongeveer 30% in de hoofdstad woont, en de gemiddelde bevolkingsdichtheid is 72.41 / km2. Het bevat 170 gemeenten, 240 dorpen, 48 stranden, honderden monumenten, nationale parken, meren, grotten, baden enz.

Demografische kenmerken


Het ” Instituto de Estadística y Cartografía de Andalucía” stelt jaarlijks het aantal inwoners vast. Hierbij worden de cijfers genomen van de gemeentelijk inschrijvingen. Wij hebben hierbij gekeken naar het geboorteland van de personen die ingeschreven stonden bij een gemeente in de provincie Granada in 2017.

Uit de cijfers blijkt het volgende: in de provincie Granada woonden in 2017 in totaal 77.145 buitenlanders, dit was 8,45% van de bevolking. Hiervan waren 32.155 personen Europeaan, dit was 3,52% van de totale bevolking in Granada. De grootste groepen buitenlanders waren: Amerikanen (22.043), Afrikanen (18.960), Marokkanen (14.688) en Roemenen (8.619). De grootste groepen Europeanen zijn na de Roemenen; Engelsen (5.294), Duitsers (4.344) en Fransen (4.130). Althans volgens de statistieken, veel Europeanen staan niet ingeschreven bij de gemeente.

Het grootste gedeelte van de Europeanen woont in:

  • Granada stad, 4.700 personen wat overeenkomt met 2,02% van de inwoneraantal. De grootste groep zijn hierbij de Fransen met 804 personen.
  • Almuñecar, 3.947 personen wat overeenkomt met 14,55% van het inwoneraantal. De grootste groep hierbij zijn de Engelsen met 984 personen.
  • Motril 3.289 personen wat overeenkomt met 5,44% van het inwoneraantal. De grootste groep zijn hierbij de Roemenen met 2.114 personen.

Kijken wij echter naar het aantal buitenlanders als percentage van het totale aantal inwoners, dan verschijnen er namen van dorpen die meer zijn afgelegen; vooral dorpen in de Alpujarra.

Het hoge aantal Europeanen in Jete, Gualchos en Polopos wordt voornamelijk veroorzaakt door de Roemenen die in de kasbouw werken.

 

De regio´s in de provincie Granada


De regio’s in de provincie Granada van noord naar zuid. Klik op de namen voor meer gedetailleerde informatie zoals: 1. Ligging 2. Demografische samenstelling 3. Bereikbaarheid. 4. Klimaat. 5. Natuur. 6. Dorpen in de regio.

Afbeelding Wikipedia

De districten Baza en Huéscar vormen een subregio genaamd Altiplano; ook Loja en een goed deel van Alhama vormen de Poniente Granadino. Er zijn ook subcompartimenten, zoals El Marquesado in Guadix, La Contraviesa tussen de Alpujarra en de kust, de Montes Orientales in Los Montes en El Temple in Alhama.

 

Ziekenhuizen in de provincie Granada


De meeste dorpen hebben een lokale dokterspost waar men terecht kan voor een artsenbezoek of eerste hulp. Een overzicht van alle doktersposten in de provincie Granada vindt men hier. Voor een doorverwijzing naar een specialist is men echter aangewezen op een ziekenhuis. Er zijn in totaal 5 ziekenhuizen in de provincie. Dit betekent dat niet elke regio een ziekenhuis heeft. Hieronder een overzicht van de publieke ziekenhuizen:

 

Hieronder een overzicht van de commerciële ziekenhuizen:

 

Internationale Scholen in de provincie Granada


In tegenstelling tot de Costa del Sol in Malaga zijn er maar zeer weinig internationale scholen aanwezig in de provincie Granada. Er er één in Almuñecar (Costa Tropical). Hieronder enige informatie over deze school:

Almuñécar International School S.A.
Het schoolgebouw profiteert van ruime klaslokalen aangevuld met netbook- en tabletbanken. De klaslokalen zijn flexibele werkruimten waar de studenten verschillende leerbenaderingen kunnen ervaren. Door elementen te combineren zoals: formele werkgebieden, leesruimtes, rondetijd en interactieve ruimtes voor groepswerk met moderne technologie, biedt de school een werkelijk effectieve leeromgeving.
Adres: Avda. Capitan Rodriguez, Urb. Los Pinos, 18690 Almunecar, Granada
Telefoon: +34 958 63 59 11

 

Banen in de provincie Granada


Het aanbod van banen concentreert zich vooral tot de hoofdstad Granada en de Costa Tropical gedurende de zomer. Een handig overzicht van de websites van de beschikbare vacatures in de provincie Granada vindt u hier.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.