Emigreren naar Almería


Costa Tropical

Almeria is een Spaanse provincie van de autonome gemeenschap Andalusië; gelegen in het zuidoosten van het Iberisch schiereiland. Het begrenst de provincies Granada in het westen en noordwesten; en Murcia naar het noorden en noordoosten; evenals de Middellandse Zee naar het oosten en zuiden (deels bekend als de Alboranzee). De hoofdstad van de provincie is de stad Almería, gelegen in het zuiden van de provincie en in het midden van de gelijknamige baai.

Het heeft een oppervlakte van 8,774 km². Volgens het National Institute of Statistics bedroeg de populatie in 2017 706 672 inwoners. De bevolkingsdichtheid is 80.54 hab./km², een cijfer dat aanzienlijk lager ligt dan het Spaanse gemiddelde. Het heeft 103 gemeenten, waaronder Níjar, een van de meest uitgebreide gemeentelijke districten in Spanje met 601 km².

Tuinbouw


Almeria staat ook bekend om zijn tuinkassen. Het is één van de menselijke constructies, die men vanuit de ruimte kan zien, zelfs beter dan de Chinese muur. Het gebied met de meeste kassen ligt ten westen van de hoofdstad Almeria in de regio Poniente Almeriense. De kassen beslaan een gebied dat zo groot is als 100.000 voetbalvelden!

 

Demografische samenstelling


De provincie Almeria bezet de 6e plaats onder de 8 meest bevolkte provincies van Andalusië en bedraagt 8,24% bij van geheel Andalusië, hoewel het qua dichtheid de 4e plaats bekleedt met 77,76 inwoners / km2 in contrast met de 94,95 inwoners / km² van Andalusië en 92’46 inwoners / km² van Spanje. Het grootste deel van de bevolking is geconcentreerd aan de kustlijn, vooral in het metropolitaanse gebied Almería en de Poniente Almeriense. De minder dichtbevolkte gebieden bevinden zich in het binnenland van de provincie; vooral in Los Filabres-Tabernas en de Alpujarra Almeriense.

 

Het klimaat in de provincie Almería


Het klimaat is geclassificeerd als een steppe klimaat. Gedurende het jaar valt er maar een beetje regen in Almeria. Het klimaat hier is geclassificeerd als BSk door de Köppen-Geiger-systeem. De gemiddelde temperatuur in Almeria is 17.9 ° C. De neerslag hier gemiddelde 228 mm.
De droogste maand is juli, met 1 mm regen. Met een gemiddelde van 31 mm valt de meeste neerslag in Oktober.

(Bron: Climate-Data.org)

Het klimaat van de provincie Almería is voor sommigen, subwoestijn, mediterraan, warm en droog en is niettemin zeer gevarieerd:

 • Inframediterráneo of Iraans-mediterrane: lage kustgebieden van Almeria, gekenmerkt door de afwezigheid van vorst en zeer weinig neerslag, altijd minder dan 250 mm en 197 mm Almeria of 150 mm Cabo de Gata, hoewel een deel van de westelijke kust, specifiek in Adra bereikt jaarlijks 400 mm.
 • Termomediterráneo 400-500 tot 800-900 msnm, gekenmerkt door minder schaarse neerslag, voldoende om bomen te onderhouden. De neerslag schommelt tussen 350 en 450 mm. opvallend zijn hier Topares 400 mm, Chirivel 398 mm en Purchena met 362 mm neerslag.
 • Mesomediterranean of gemiddeld of typisch mediterrane (800-900 tot 1220-1300 meter), gekenmerkt Middellandse eikenbos.
 • Supramediterranean (1200-1300 tot 1600-1800), herkenbaar door de omvang van de vorstdagen die plaatsvinden gedurende het hele jaar.
 • Oromediterranean, bergtoppen meer dan 1800 meter, waar de grond bevroren voor een paar maanden per jaar. De neerslag varieert tussen de 400 en 700 mm, de meest vochtige plaatsen in de provincie. In de Puerto de la Ragua (2041 m) werd de laagste geregistreerde temperatuur ooit geregistreerd in Andalusië -27.5ºC, op 27 januari 2005. De Sierra de Gádor heeft ook zeer lage temperaturen geregistreerd van -21 ºC, hoewel officieel niet geregistreerd.

Neerslag is ook schaars, met Cabo de Gata als de minst regenachtige plaats op het Iberisch schiereiland. Ook is de Tabernas woestijn technisch gezien de enige dorre woestijn van het Europese continent. Deze unieke natuurlijke kenmerken zorgden ervoor dat dit gebied het toneel werd van het filmen van vele films, vooral Westerns tijdens de jaren ’60 en ’70 Vandaag worden sommige films nog steeds opgenomen, evenals tv-spots en muziekvideo’s.

 

De Stranden in provincie Almería


De kustlijn van 219 kilometer omvat verschillende geografische kenmerken, waaronder de Golf van Almería, Cabo de Gata, Punta Entinas en Punta Sabinar de belangrijkste zijn. Vergeet niet de eilandjes van Terreros en San Andrés en het eiland Alborán, een belangrijke natuurlijke en strategische enclave waarvan de naam is te danken aan de Berber-piraat Al Borán, die het als basis gebruikte, en is opgenomen in de gemeente Almería.

 

 

De natuur in de provincie Almería


In de provincie zijn verschillende beschermde natuurgebieden:

 • Het nationaal park, de Sierra Nevada, dat wordt gedeeld met de provincie Granada, waar je wilde geiten en everzwijnen kunt vinden en u prachtig wandelingen kunt maken.
 • Natuurpark Cabo de Gata-Nijar, sinds 1987 het eerste zee-land natuurpark van Spanje. Dit is waarschijnlijk één van de laatste stukken ongerepte kust aan de Middellandse Zee. Het heeft vele inheemse planten en tot voor kort was het verblijfplaats van de laatste monnikszeehonden in Europa.
 • Natuurpark Sierra de María-Los Vélez ligt tegen de grens van de provincie Granada en heeft grote delen met steeneiken en dennenbossen. Hier komt een kleine schaarse schildpad populatie voor.

Daarnaast zijn er vijf natuurgebieden: Alborán, Desierto de Tabernas (woestijn met western dorpen), Karst en Yesos de Sorbas, Punta Entinas-Sabinar en Sierra Alhamilla. Onder hen zijn de belangrijkste misschien de eerste twee natuurgebieden:

 • de woestijn van Tabernas is technisch gezien de enige woestijn op het Europese continent. Dit heeft een uitzonderlijke ecosysteem en de typerende landschappen worden gebruikt door de audiovisuele industrie sinds het begin van de jaren ’60 voor de opnames van Westerns.
 • De nabijgelegen Karst in Yesos de Sorbas is een complex van grotten, canyons en andere karstfenomenen uitgesleten in het gips door de rivier Aguas, nabij de stad Sorbas.

Twee natuurreservaten: Albufera de Adra en Punta Entinas-Sabinar.
Vijf Natuurmonumenten: Arrecife Barrera de Posidonia, Isla de San Andrés de Carboneras, Isla de Terreros en Isla Negra de Pulpí, Piedra Lobera en Sabina Albar de Chirivel.
Een Peri-stedelijk park in Castala vlakbij Berja.

Twee andere opmerkelijke natuurgebieden in de provincie zijn de gigantische olijfboom van Agua Amarga, een van de oudste olijfbomen op het Europese continent; en de Geode in een gipsgrot van Pulpí, een van de grootste ter wereld.

Er zijn ook verschillende centra voor het herstel, het behoud en de studie van fauna en flora in de provincie. Enkele van hen zijn:

 • Park van de Sahara Fauna in Almería.
 • Botanische tuin van Albardinar in Rodalquilar (Níjar).
 • Botanische tuin van Umbrië van de Maagd Maria
 • Aquarium van Roquetas de Mar.

 

De regio´s in de provincie Almeria


Afbeelding Wikipedia

Volgens de catalogus opgesteld door het Ministerie van Toerisme en Sport van de Junta de Andalucía (27 maart 2003), zijn er 7 regio´s in de provincie Almeria:

 • Valle del Almanzora,
 • Comarca Metropolitana de Almería,
 • Alpujarra Almeriense,
 • Los Filabres- Tabernas,
 • Levante Almeriense,
 • Poniente Almeriense
 • Comarca de Los Vélez

 

De dorpen in de provincie Almeria


De belangrijkste gemeenten in de provincie op het gebied van de bevolking in 2017 zijn: de hoofdstad, Almería, met 195.389 inwoners, Roquetas de Mar (93 363), El Ejido (88.096), Níjar (28.996) Adra (24.697 ), Vicar (25.149), Huércal-Overa (18.649) en Almería Huércal (17.234 inw.). Kleinere dorpen zijn:  Berja (12.331), Vera (15.528), Cuevas del Almanzora (13.655) en Albox (11.481). De minst bevolkte gemeente is Benitagla met slechts 66 inwoners.

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.