Wonen in Malaga

Wat is de beste plek om te wonen in Malaga? Een vraag die me met enige regelmaat gesteld wordt. Het antwoord is echter niet zo eenvoudig.

Wonen in Malaga

Want wat is Malaga?

De gemeente heeft bijna 600.000 mensen binnen haar stadsgrenzen wonen. De provincie heeft ruim 1.6 miljoen inwoners. Sommige mensen wonen aan de kust, de Costa del Sol, anderen op de ‘campo’ het binnenland in de bergen.

De rust van een bergdorp, de pueblo blanco is voor de een het ideaal terwijl de ander meer houdt van het stadsgeruis met restaurants, theaters, winkels en een historisch centrum.

Nee, het strand. Ik wil de zon in de zee kunnen zien ondergaan. Alleen Marbella voor mij, ik wil luxe winkels, witte stranden, sterrenrestaurants en uitgaangsgelegenheden.

Zo zijn er even zoveel meningen als mogelijkheden.

Dus nog een keer wat is dan de beste plek om te wonen?

Voor mij is dat de stad. Gewoon omdat ik hou van de mogelijkheid om te kunnen gaan joggen op het strand. Lekker eten in het historisch centrum of om op zijn tijd een filmpje in Engels te kunnen pakken.

Een volgende keer zal ik de voordelen en nadelen van andere plekken benadrukken. Vandaag zal ik me concentreren op de stad Malaga.

Wijken

De lay-out van de stad is vrij gemakkelijk, want aan een kant heb je de bergen en aan de andere kant de zee. Daar tussenin staan de huizen. Er zijn buurten die alleen maar uit flats lijken te bestaan en andere met monumentale panden uit de 19e eeuw.

Dus welke buurten zijn er? Hoe staan ze aangeschreven?

 

Stranden

Van oost naar west zijn er de volgende stranden, elk met hun eigen charme en kenmerken. El Candado is waarschijnlijk de meest rustige, een mooie wijk maar om bij het strand te komen moet je een drukke weg over. Dan volgt El Palo, een drukke buurt met veel flatgebouwen en authentieke restaurantjes.

Vervolgens het oude vissersdorpje Pedrejalego, hier is het altijd gezellig met een leuke boulevard om te flaneren en ondiepe baaien waar het veilig is voor kleine kinderen om te zwemmen.

De 19e eeuwse wijk Malagueta heeft een stadsstrand dat vaak verbazingwekkend rustig is. Het grenst aan de moderne haven dat overgaat la playa de La Misericordia. Dit is het ‘nieuwste’ strand met een boulevard, veel speeltuinen, rolschaats- en fietsbanen.

Het centrum

Hier is het te doen. Het uitgaan, eten, winkelen, musea en historie. Met zijn voordelen en zijn nadelen. De meeste woningen in het centrum zijn appartementen of flats, meestal klein, duur en hebben geen parkeerruimte of terras, laat staan een tuin.

Centrum Malaga

De Malagueños leven vooral in de hete zomers ’s nachts en uitbundig. Dat wil zeggen dat het nogal lawaaiig kan zijn.

La Victoria

La Victoria is ligt in de uitlopers van de berg Gibralfaro, ten noordoosten van het historische centrum. De hoofdas van de wijk vormt Calle Victoria  die aansluit op de Plaza de la Merced. Hier liggen veel mooie oude herenhuizen en is op loopafstand van het oude centrum.

Buitenwijken

Dan zijn er natuurlijk ook nog heel veel buitenwijken, met vaak meer plaats, goedkoper en toch nog steeds met het openbaar vervoer een goede bereikbaarheid naar het centrum.

Contact

Voor hulp en advies bij uw emigratie naar Malaga neem contact met ons op.

Schrijf naar contact@tulipanmalaga.nl

of bel   +34 637 463 005

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.