Verhuizen Malaga

Wie wil dat nou niet, een eigen plek onder de zon? Ruim 300 dagen per jaar een blauwe lucht. Malaga ligt dan ook aan de Costa del Sol in Spanje.

Maar meteen maar emigreren is dat een wel goed idee? Een vakantie aan het strand is toch ook al leuk. Waarom zou je huis en haard achterlaten voor de zon. We geven een drietal andere maar even goede redenen:

1. De natuur

De schoonheid van de locale natuur en die ook nog eens gemakkelijk bereikbaar is. De kust met op de achtergrond de Montes van Malaga, is een opeenvolging van uitgestrekte stranden, tussen kliffen halfverborgen baaitjes, jachthavens en ligplaatsen voor vissers.

Het gematigde klimaat, de schaarse regen en de zeebries creëren een ideale voedingsbodem voor een subtropische vegetatie waarin palmbomen, cipressen, bougainvilles, oleanders en hibiscus floreren.

2. Ontspanning

Tegenwoordig zijn er naast natuur in de bergen, jachthavens, golfvelden, pretparken en vele andere toeristische attracties die gelukkigerwijs meestal met de traditionele omgeving samengaan. Skiën op de meest zuidelijke skipiste van Europa in de Sierra Nevada is vijf maanden per jaar mogelijk en is slechts twee uur rijden vanaf Malaga.

3. De cultuur

Actief zijn in de natuur of luieren aan het strand is niet voor iedereen genoeg. De rijke historie en de locale cultuur is wat deze regionale hoofdstad aantrekkelijk maakt. Een aantal voorbeelden op een rijtje: de flamenco, de feria van Malaga in Augustus; de heilige week voor Pasen (Semana Santa); het Malaga filmfestival en niet te vergeten in mei: de nacht van de cultuur, la noche en blanco.

Sommigen nemen het cultuur proeven wel heel letterlijk, door middel van een hapje (tapa) en een drankje. Dat kan bij de Antigua Casa de Guardia met een Malaga Dulce (zoete rode wijn) en genieten van “pescadito”, gebakken vis bij El Tintero, het meest aparte restaurant in de regio.

Kortom:

¡Viva Malaga!

Voor meer informatie over Malaga en de Costa del Sol. Kijk ook eens op de volgende pagina’s:

  • Over Malaga
  • Het weer
  • Festiviteiten in Malaga
  • De Costa del Sol

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.