Internationale Scholen in Malaga


scholen

Nederlandstalig Onderwijs


Nederlandstalig Onderwijs
De Nederlandse School Asociación Parasol Costa del Sol-Zigtema Idiomas verzorgt Nederlandstalig onderwijs voor kinderen van 2,5 tot en met 18 jaar en werkt toe naar een examen Nederlands op A2, B1, B2 of C1-niveau. Ook volwassenen kunnen gebruik maken van ons onderwijs. De leerlingen gaan voor hun hoofdonderwijs naar een lokale of internationale school. Ieder kind met tenminste een Nederlands of Vlaams sprekende ouder kan in principe worden toegelaten. In sommige gevallen zal voordat tot inschrijving wordt overgegaan, een intaketoets afgenomen worden om het niveau van het Nederlands van de leerling vast te stellen.
Onze locatie ligt in Torremolinos:
* Apartamentos La Rosa de la Carihuela (Calle Ciudad de Porcuna 10-oficina).
De lesopties zijn als volgt:
– donderdag van 17 uur tot 19 uur, groep 0 t/m 8 en voortgezet onderwijs
– zaterdag van 10 uur tot 13 uur, groep 0 t/m 8 en voortgezet onderwijs
– aanvullende online lessen mogelijk in groepsverband of individueel
– volledig online onderwijs (voor het vak Nederlands) op een doordeweekse middag of avond
– lessen Nederlands voor volwassenen (in groepsverband of individueel)

Meer info:  mail: info@zigtema.com / telefoon: 649 33 53 36
webpagina’s: www.nscds.nl / www.zigtema.com

Overzicht Internationale Scholen Costa del SolLeerlingen van 3 t/m 17 jaar volgen op St. George cursussen op basis van het Nationale Onderwijs en erkende Britse examens, in combinatie met verplichte elementen van het Spaanse Onderwijs. De leerlingen leren een breed scala aan vakken uit het Britse curriculum en daarnaast de Spaanse taal en de geesteswetenschappen. Zo krijgen ze een breed en evenwichtig bicultureel onderwijs dat hen effectief voorbereidt voor een vervolg studie in elk systeem en aan de eisen van het dagelijks leven. De onderwijskundige aanpak is gevarieerd en flexibel om het doel of de context aan te passen. Leerlingen leren in wezen door voor zichzelf te denken, te experimenteren, te verkennen en te onderzoeken. Ze leren ook hoe ze zelfstandig en in teams kunnen werken.


Het MIT ligt in het technologisch park (PTA) van Malaga. Dit is een tweetalige school. Bij MIT School geven ze prioriteit aan het onderwijzen in het Engels.  Meer dan de helft van het studieplan wordt in het Engels gegeven, op een geleidelijke en verstandige manier, zodat het geen obstakel vormt voor de nieuwe leerlingen, die geen hoog Engels niveau hebben. Dit wordt aangevuld met het leren van Mandarijn (vanaf 7 jaar oud), Frans (vanaf 9 jaar oud) en Duits (vanaf 12 jaar oud), die allemaal door native leraren worden onderwezen. De school combineert in haar educatie de oude wijsheid met de moderne wetenschap. De pijlers van hun onderwijs zijn nieuwe technologieën, sport en waarden zoals hard werken, toewijding, enthousiasme, respect, hoffelijkheid en discipline. Het doel is een opleiding aan te bieden die het genot van leren inhoudt en elke student wegen ontdekt om ontwikkeling en geluk te bereiken.


Sunny View School is de leidende Britse school aan de Costa del Sol. De school is 40 jaar geleden opgericht en verwelkomt studenten van alle nationaliteiten van 3 jaar tot 18 jaar. Het was de eerste school aan de Costa del Sol die goedgekeurd is door de Nationale Vereniging van Britse Scholen in Spanje (NABSS). De school is volledig geautoriseerd door het Spaanse Ministerie van Onderwijs. De school ligt net buiten Torremolinos, Málaga op een ruime plaats die een fantastisch uitzicht op de omgeving heeft. Ze hebben toegewijde gebouwen voor kleuterschool, basis en middelbaar onderwijs, evenals gedeelde faciliteiten, waaronder een bibliotheek, schoolzaal, basketbal- en volleybalvelden, voetbalveld, fitnessruimte, speeltuin en zwembad. Er zijn plannen voor verdere uitbreiding van de gebouwen en faciliteiten van de school in de komende jaren.


De Britse College of Benalmádena is volledig erkend door zowel de Britse en Spaanse ministeries van Onderwijs en is lid van NABSS (de Nationale Vereniging van Britse scholen in Spanje). Tegelijkertijd volgen ze zowel het Britse Onderwijs als de belangrijkste kennisgebieden van het Spaanse Onderwijs. Dit betekent dat de leerlingen alle onderwerpen leren van het Britse Onderwijs, wat resulteert in de Universiteit van Cambridge IGCSEs op A niveau, plus les krijgen (in  het Spaans) in de vakken de Spaanse Taal, Literatuur, Aardrijkskunde en Geschiedenis wat overeenkomst met een Spaanse diploma secundair onderwijs en een Spaanse baccalaureaat. Dit stelt leerlingen in staat kwalificaties te verkrijgen van zowel de Britse als Spaanse onderzoek systemen, evenals de Cambridge International Certification van Onderwijs. Dit betekent dat alle leerlingen kunnen kiezen om naar een universiteit te gaan in Groot-Brittannië, Spanje, de Verenigde Staten of in enig ander deel van de wereld. De IGCSEs en A Level resultaten zullen directe toegang mogelijk maken.
Van jaar 7 wordt een derde taal, Frans of Duits geïntroduceerd. De gemiddelde klasgrootte is ongeveer 20 leerlingen. Dit staat echter in verhouding van de leerling / leerkracht tot 13/14 tot  1, veel klassen zijn echter kleiner. De school heeft 7 verschillende speelvelden met sportfaciliteiten, volgens de verschillende leeftijdsgroepen. De belangrijkste is een groot, mooi, schaduwrijk park dat een multi sportgebied omvat. Er is ook een privé-school zwembad voor de studenten om te gebruiken.


Het college biedt internationaal onderwijs van 3-18 jaar en biedt ook speciaal onderwijs. Het college heeft een oppervlakte van 17.500 vierkante meter en ligt op slechts driehonderd meter van het strand. De school is speciaal gebouwd en bestaat uit vier gebouwen: kleuter en basisonderwijs, middelbaar onderwijs en een cafetaria, een speelkamer en het pension dat onderdak kan bieden aan maximaal 40 studenten.
Het college is goed uitgerust, compleet met drie wetenschappelijke laboratoria, drie informatietechnologie suites, een bibliotheek en zesde vorm onderzoeksgebied, een toneelkamer en ateliers. In totaal vormen 38 klaslokalen het Benalmádena International College.
Het college is officieel geïnspecteerd en goedgekeurd door een team Britse inspecteurs van de Britse Raad (certificaat nummer 2011/38). De school is ook geregistreerd en gelicenseerd bij de Spaanse Opleidingsautoriteit (centrumnummer 29001078), waardoor afgestudeerde studenten het universitair toelatingsniveau behalen.


St. Anthony’s College is een co-educatieve Britse school die werd opgericht in 1968 en daarmee de oudste Britse school aan de kust!  Zij bieden het Britse Nationale Onderwijs, evenals het Spaanse ESO en Bachillerato aan studenten van verschillende nationaliteiten en culturen van 3 tot 18 jaar. Elke student in St Anthony’s College maakt deel uit van een tutorengroep en heeft een tutor die ervoor zorgt dat alle dagelijkse problemen worden behandeld. Een tutor biedt hulp aan studenten die het nodig hebben en houdt toezicht op de persoonlijke behoeften en problemen van elke student, als hoofd van de pastorale. De veiligheid en het geluk van elke individuele student staat voorop bij St Anthony’s College en ze zijn er trots op om ervoor te zorgen dat hun alumni naar het beste van hun vaardigheden kunnen studeren.


Een familie school met leerlingen van 3 tot 18 jaar. Aloha College biedt een Engelse opleiding voor de internationale gemeenschap, waarbij tegelijkertijd onderwijs in de Spaanse taal en cultuur wordt aangeboden, waardoor studenten kwalificaties kunnen krijgen van zowel de Britse als de Spaanse examensystemen. De school is in 1982 opgericht door zes leraren, op het verzoek van lokale en buitenlandse gezinnen, die hun eigen geld investeerden in wat toen en tot op heden een niet-winstgevend project is. De school is gegroeid van 210  tot ongeveer 840 leerlingen tegenwoordig en van een klein gebouw naar de huidige 27.000 m2 aan gebouwen en sport- / recreatiegebieden.


Het Engels International College in Marbella, Spanje, is een school die het Engelse nationale onderwijs in een internationale context aanbiedt. De school heeft meer dan 500 jongens en meisjes van vele nationaliteiten van drie tot achttien jaar. Studenten doen IGCSE- en GCSE-examens in het jaar 11 en degenen die in aanmerking komen voor de zesde studie voor AS-niveaus en A2 (A) -niveau examens ter voorbereiding op de toegang tot de universiteit met 18 jaar. Hoewel de overheersende taal Engels is, circa 80% van de studenten, geeft de overige 20% de school een waardevolle diversiteit aan culturen en nationaliteiten.

BISM is één van de eerste basis en middelbare scholen die een hedendaagse internationale Brites opleiding opleiding aanbiedt in het hart van Marbella. Zij volgen het Engels Nationaal Onderwijs, aangepast aan een internationale instelling. De school biedt gepersonaliseerd leren dat academische discipline, combineert met een sterke focus op persoonlijke ontwikkeling en het verzorgen van een breed scala aan talenten, van sport tot kunst, talen of technologie. BISM is onderdeel van de British Schools Foundation, een van de grootste netwerken van top-tier Britse scholen, met 11 scholen verspreid over 4 continenten. Zij bieden momenteel klassen aan tot jaar 7 maar zullen elk jaar een extra jaargroep aanbieden.

De school biedt het Britse Onderwijs en het wettelijke Spaanse basis- en secundaire onderwijs. Leerlingen van 3 tot 18 jaar. Swans streeft ernaar om een rijke omgeving te creëren voor de ontwikkeling van goed opgeleide, zelfverzekerde en zorgzame jongeren, die een belangrijke bijdrage willen leveren aan de wereld waarin ze leven, waardoor ze zich kunnen ontwikkelen tot zorgzame, principiële en actieve leden van de samenleving.

  • BILINGUAL COLEGIO ATALAYA (Estepona) Calle Pico Alcazaba 24-28, Urbanización El Marqués, 29680 Estepona, Tel: 952 003 171

De Colegio Atalaya is een tweetalige school gelegen in het Estepona gebied en is gemakkelijk bereikbaar vanaf Marbella, San Pedro, Benahavis en andere nabijgelegen steden. Het volgt het Spaanse onderwijsstelsel en voldoet aan het officiële curriculum voor de kinder-, basis-, middelbaar- en vervolgonderwijs voorkinderen van 3 t/m 18 jaar. In Colegio Atalaya gebruiken ze een educatief model waarin de leerlingen een leidende rol spelen. De leraar is niet alleen aanwezig om les te geven maar stimuleert ook de natuurlijke nieuwsgierigheid van elk kind, door middel van praktische experimenten en onderzoeken, waardoor hun sociale moraal en creativiteit worden ontwikkeld. Zij zijn toegewijd aan innovatieve educatie en actieve leermethoden, zoals coöperatief leren, waarbij studenten samenwerken om taken collectief te voltooien in een atmosfeer van tolerantie en wederzijds respect.


De Internationale School Estepona is de toonaangevende basisschool en kinderopvang voor kinderen van 2 tot 12 jaar oud, gelegen in Benavista (Estepona) ten westen van Marbella, in het hart van “The New Golden Mile ‘aan de Costa del Sol. De school is gevestigd op een veilig omheind terrein van 3.700 vierkante meter, die meer dan voldoende parkeergelegenheid omvat. Het is een British School die het British National Onderwijs volgen om een naadloze overgang te verzekeren van en naar een andere British School; of dit nu in het Verenigd Koninkrijk of in het buitenland is. De school werd opgericht in 2004. De docenten zijn gekwalificeerd in het Verenigd Koninkrijk en spreken Engels als moedertaal en geven de lessen aan maximaal 15 kinderen in elke klas. Spaans wordt een uur per dag door een Spaanse gekwalificeerde leraar geleerd.


De school is één van de kleinste internationale scholen aan de Costa del Sol die een Engels onderwijs aanbieden voor kinderen van 3 tot 18 jaar.  De studenten zijn de centrale focus. Met maximaal 16 studenten per klas wordt elke student erkend en verzorgd als een persoon, terwijl hij een belangrijk onderdeel in de schoolgemeenschap speelt. Het leerlingenbestand bestaat uit meer dan 25 nationaliteiten waardoor de studenten over verschillende culturen leren, terwijl ze belangrijke cognitieve en emotionele vaardigheden ontwikkelen. Het  Cambridge programma, voor basis-, middelbaar- en vervolg onderwijs stimuleert leerlingen om meer dan alleen maar kennis van de onderwerpen op te bouwen; het moedigt hen aan om een actieve rol in de klas te spelen.


Laude San Pedro International College is een Britse gemengde school van ongeveer 780 studenten uit meer dan 52 landen. Ze leiden kinderen op van 2 tot 18 jaar met een lesprogramma dat nauw aansluit bij het Nationale Onderwijs van Engeland en Wales. Het is gevestigd in relatief nieuwe gebouwen en beschikt over uitstekende, ruime, architectonische accommodatie. De installaties en faciliteiten voor het leren, sport en kunst worden beschouwd als de beste in elke school, in dit deel van Spanje. Het is opgericht in 2004, is nu onderdeel van het prestigieuze International Schools Partnership. ISP is een bekende naam met een sterke reputatie in Spanje en Groot-Brittannië, en haar betrokkenheid en ondersteuning brengt enorme voordelen de school.


In 1972 ontstonden de scholen El Romeral en Sierra Blanca in Málaga onder druk van moeders en vaders. Dit waren de eerste scholen van de Attendis Group. Sierra Blanca is een geautoriseerd centrum van Junta de Andalucía voor kleuter-, basis- en middelbaar onderwijs, en past innovatieve projecten en educatieve programma’s toe, zoals het Príncipe, gebaseerd op de vroege technieken of het nieuwe Attendis iPad Project.

Sierra Blanca School, Francisco Barbín, 22 29010 Málaga, Tel: 952 070650

El Romeral School, C/ De Eolo, nº2 | 29010 Málaga, Tel: 952 070370

Las Chapas School, Urb. Las Chapas, s/n | 29604 Marbella-Málaga, Tel: 952 831616

ECOS school, Urb. Elviria, s/n | 29600 Marbella-Málaga, Tel: 952 831027

ECOS is opgericht in 1985 en is een tweetalig geautoriseerd centrum van Junta de Andalucía voor de basis- en het middelbaar onderwijs naast een officieel examencentrum voor Trinity College, de universiteit van Cambridge en Goethe. Het onderscheidt zich van het onderwijs op de menselijke en christelijke waarden, het tweetalige systeem, de persoonlijke aandacht en de pedagogische voorbereiding van de docent.

ECOS ziet de sportactiviteit als een belangrijk onderdeel van de uitgebreide ontwikkeling van de student. Daarom heeft het sportscholen gecreëerd en telt met verschillende federale teams in de regionale competities van voetbal, basketbal en volleybal.

Reacties zijn gesloten.