Scholen in Zuid-Spanje


scholen

Het Spaanse basis- en middelbaar onderwijssysteem


De keuze is groot en sterk afhankelijk van wat u wilt en eventueel kunt betalen. Verder is er in de stad net als in Nederland voor sommige scholen een wachtlijst. Vaak wordt uw plaats op de wachtlijst beïnvloed door het woonadres. Dus als u dicht bij woont, maken uw kinderen een grotere kans om toegelaten te worden. Vanaf 6 jaar is het verplicht om naar school te gaan. Voor die tijd is er de keuze om uw kind naar de ‘Educación Infantil’ te laten gaan.

In Malaga en omgeving zijn er verschillende mogelijkheden voor scholen, voor een volledige lijst van alle Spaanse scholen in de provincie Malaga klik hier.

Colegios Concertados


Dit is net zoiets als in Nederland het speciaal onderwijs (katholiek, protestants). Deze staan over het algemeen beter aangeschreven dan de staatsscholen. De “Colegios Concertados” verplichten meestal tot het dragen van een uniform, deze dient door de ouders betaald te worden. Veel scholen vragen ook een bijdrage voor de “comedor” (lunch), dit kan tot €200 per maand oplopen.

Colegios Públicos


Dit zijn de staatsscholen. In theorie zijn de staatsscholen gratis, vaak wordt er wel een bijdrage gevraagd voor boeken en schoolreisjes en excursies. Het schooljaar is van de tweede september tot de derde week van juni.

Colegios Privados – Internationale scholen


Er zijn er een flink aantal internationale scholen (Colegios Privados) in de provincie Málaga, één Franse en verschillende Engelstalige. Deze kosten rond de €500 tot € 1100 per maand per kind. De kinderen kunnen hier in het algemeen terecht vanaf drie jaar.

Hieronder een overzicht van de internationale scholen per provincie:

International School Database

De International Schools Database is een website die de ouders helpt om alle internationale scholen in hun nieuwe stad te vinden en te vergelijken. Ouders kunnen ook hun voorkeuren en vereisten voor scholen invoeren en de database rangschikt en vergelijkt de beste scholen voor hen.

Je kunt de lijst voor Malaga en Costa del Sol hier bekijken: https://www.international-schools-database.com/in/malaga-costa-del-sol

Reacties zijn gesloten.