Het omzetten van een Nederlands naar Spaans rijbewijs


omzetten rijbewijs

Indien u in Spanje woont ben u verplicht een Spaans rijbewijs aan te vragen voordat het Nederlandse rijbewijs verloopt. Het omzetten (canje) kost € 29,50 op het moment van schrijven.

Benodigde documenten


  • Hiervoor dient u in het bezit te zijn van een geldige ‘verblijfsvergunning’ het zogenaamde: Certificado registro ciudano de reunión europea & kopie.
  • De medische keuring doorstaan, deze dient plaats te vinden in een van de Centros de Reconocimiento de Conductores autorizado in de provincie waar u woont. Dit kost ongeveer €45.
  • Zij sturen de keuringsgegevens automatisch door naar de Jefatura de Tráfico. U krijgt ook een bewijs van keuring mee.

Let op, indien u in Nederland een ander dan een gewoon B rijbewijs bezit en u wilt dit (C, E) omzetten naar een Spaans rijbewijs dan dient u een  uitgebreide medische keuring te laten doen.

  • Een pasfoto’s op Spaans formaat, let op dit is een ander formaat dan het Nederlandse.
  • Paspoort & kopie
  • Uw rijbewijs & kopie

Met deze documenten gaat u naar de: Jefatura Provincial de Tráfico, Calle Max Estrella 12, 29071 Malaga

 

De Procedure


Daar vult u de Solicitud de canje del permiso de conducir in. Deze inleveren bij de kassa (caja). U betaalt hier contact of met bankpas het benodigde bedrag.

U krijgt aan de kassa een nummertje. U wacht vervolgens op uw beurt totdat uw nummertje en balie verschijnt op de elektronische borden en levert vervolgens al uw papieren in.

De beambte zal vragen om een email adres waar hij de ‘aviso’ heen kan sturen als het rijbewijs klaar is. Want eerst zal hij met Nederland confirmeren dat uw rijbewijs rechtsgeldig is.

U krijgt een bon mee dat u nodig zult hebben om het Spaanse rijbewijs t.z.t. af te halen. U zult dan wederom uw  Certificado registro ciudano de la unión Europea en uw paspoort moeten laten zien.

 

Hulp nodig?


Neem dan contact met ons op: Bel: + 34 637 463 005 of schrijf naar: contact@tulipanmalaga.nl

Assistentie bij

Reacties zijn gesloten.