Scholen in Malaga en omgeving

Het Spaanse basis- en middelbaar Onderwijssysteem

In Malaga en omgeving zijn er verschillende mogelijkheden voor scholen, voor een volledige lijst van alle Spaanse scholen in de provincie Malaga klik hier.

De keuze is groot en sterk afhankelijk van wat u wilt en eventueel kunt betalen. Verder is er in de stad net als in Nederland voor sommige scholen een wachtlijst. Vaak wordt uw plaats op de wachtlijst beïnvloed door het woonadres. Dus als u dicht bij woont, maken uw kinderen een grotere kans om toegelaten te worden.

Vanaf 6 jaar is het verplicht om naar school te gaan. Voor die tijd is er de keuze om uw kind naar de ‘Educación Infantil’ te laten gaan.

Colegios Concertados

Dit zijn net zoiets als in Nederland het speciaal onderwijs (katholiek, protestants). Deze staan over het algemeen beter aangeschreven dan de staatsscholen. De Colegios Concertados verplichten meestal tot het dragen van een uniform, deze dient door de ouders betaald te worden. Veel scholen vragen ook een bijdrage voor  de comedor (lunch), dit kan tot €200 per maand oplopen.

Colegios Públicos.

In theorie zijn de staatsscholen gratis, vaak wordt er wel bijdrage gevraagd voor boeken en schoolreisjes. Het schooljaar is van september, tot eind juni.

Nederlandstalig Onderwijs

De Nederlandse School aan de Costa del Sol verzorgt Nederlandstalig onderwijs. De leerlingen gaan voor hun hoofdonderwijs naar een lokale of internationale school.

Ieder kind met ten minste een Nederlands of Vlaams sprekende ouder kan in principe worden toegelaten. In sommige gevallen zal voordat tot inschrijving overgaan wordt een intaketoets afgenomen worden om het niveau van het Nederlands van de leerling vast te stellen.

Momenteel zijn er twee leslocaties: omgeving Estepona  en Torremolinos.

Internationale scholen

Verder zijn er een aantal internationale scholen (Colegios Privados) in Malaga, een Franse en verschillende Engelstalig. Deze kosten rond de €500 per maand per kind. De kinderen kunnen hier terecht vanaf drie jaar.

  • St. George‘s is een een Britse school.
  • Het Lycée Francés is een Franstalige school
  • Het MIT ligt in het technologisch park (PTA) van Malaga. Dit is een tweetalige school.
  • Aan de Costa del Sol liggen verschillende internationale scholen.

Contact

Bel: + 34 637 463 005 of schrijf naar: contact@tulipanmalaga.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.