Nederlandse clubs Costa del Sol

Aan de Costa del Sol, tussen Nerja en Estepona wonen veel Nederlanders die zich vaak verenigd hebben in meer of minder officiële clubs en verenigingen.

Er zijn kaartclubs,  zangkoren, bandjes, etcetera die op een informele basis wekelijks of maandelijks bij elkaar komen.

Verder zijn er aan de Spaanse zuidkust ook een aantal grotere clubs en verenigingen, zoals:

De Nederlandse club aan de Costa del Sol

Deze vereniging heeft tot doel het onderlinge contact tussen de aan de Costa del Sol verblijvende Nederlandstaligen te verstevigen en gemeenschappelijke belangen van haar leden te behartigen. Door middel van onder andere:

  • Het organiseren van bijeenkomsten op sociaal en cultureel gebied.
  • Het uitgeven van een verenigingsblad.
  • Het organiseren van reizen en excursies.
  • Het gevraagd en ongevraagd verschaffen van informatie en/of adviezen.

Website: http://www.nccs.es/

Marbella Dutch Business Club (MDBC)

De leden wonen en werken in Andalusië waarvan de meesten een eigen bedrijf hebben. Tevens bestaat er voor een beperkt aantal Nederlandse non-executives die permanent of semipermanent in Zuid Spanje verblijven de mogelijkheid om lid te worden van de club.

Met uitzondering van de maanden juli en augustus (zomerreces) komen de leden een keer per maand bij elkaar. Regelmatig zijn er gastsprekers. Een aantal van de bijeenkomsten zijn ook toegankelijk voor een beperkt aantal relaties van (de leden van) de MDBC, tegen betaling.

Website: http://marbelladutchbusinessclub.nl/

Ellas

Ellas is een netwerk van ondernemende Nederlandstalige vrouwen aan de Costa del Sol. De  doelstellingen van deze club zijn het faciliteren van contact tussen Nederlandstalige vrouwen in de zakenwereld en informatie uitwisseling tussen de leden.

Website: http://www.ellas-spanje.com/

Club Tulipan

Dit is een groep voor golfers, die elkaar wekelijkse ontmoeten voor golfwedstrijden op de mooiste banen aan de Costa del Sol. Jaarlijks worden er ook korte meerdaagse golf trips georganiseerd.

De leden van Tulipan komen ook éénmaal per maand bij elkaar om samen onder het genot van een hapje en een drankje de onderlinge contacten te verstevigen.  Bij de borrels zijn gasten ook welkom.

Website: http://www.clubtulipan.nl

Dutch Diva’s

Dutch Diva’s in Spanje is een sociaal netwerk van leuke enthousiaste vrouwen die wonen in Andalusië of van plan zijn daar te gaan wonen! Maandelijks worden er koffiemorgens georganiseerd die via de site en e-mail aangekondigd worden.

Website: http://dutchdivas.ning.com

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.