Regio Vega de Granada


granada

Afbeelding Wikipedia

Deze regio ligt in het centrum van de provincie en omvat de hoofdstad Granada en een deel van de Sierra Nevada. Granada ligt in het centrum van de provincie en heeft een uitstekende verbinding met de kust met de snelweg A44 die je in 30 minuten naar het strand brengt. In het noorden is het verbonden met de snelweg naar Jaen. Het oosten van het district bevat de Sierra Nevada inclusief het skigebied Pradollano. Het westen van het district staat bekend als de Vega; een rijke vlakke ondergrond die voornamelijk wordt gebruikt voor de landbouw.

 

Demografische kenmerken


Het ” Instituto de Estadística y Cartografía de Andalucía” stelt jaarlijks het aantal inwoners vast. Hierbij worden de cijfers genomen van de gemeentelijk inschrijvingen. Wij hebben hierbij gekeken naar het geboorteland van de personen die ingeschreven stonden bij een gemeente in de regio Vega de Granada in 2017.

Uit de cijfers blijkt het volgende: in de regio Vega de Granada woonden in 2017 in totaal 42.022 buitenlanders, dit was 7,74% van de bevolking. Hiervan waren 12.098 personen Europeaan, dit was 2,23% van de totale bevolking in de regio Vega de Granada. De grootste groepen buitenlanders waren: Amerikanen (15.574), Afrikanen (11.165), Marokkanen (8.154) en Argentijnen (3.139). De grootste groepen Europeanen zijn Fransen (2.423), Duitsers (2.405) en Roemenen (1.711). Althans volgens de statistieken, veel Europeanen staan niet ingeschreven bij de gemeente.

Het grootste gedeelte van de Europeanen woont in:

  • Granada: 4.700 personen wat overeenkomt met 2,02% van het inwoneraantal. De grootste groep zijn hierbij de Duitsers met 760 personen.
  • Armilla: 702 personen wat overeenkomt met 2,92% van het inwoneraantal. De grootste groep hierbij zijn de Roemenen met 179 personen.
  • La Zubia: 547 personen wat overeenkomt met 2,88% van het inwoneraantal. De grootste groep zijn hierbij de Duitsers met 117 personen.
  • Las Gabias: 532 personen wat overeenkomt met 2,62% van het inwoneraantal. De grootste groep zijn hierbij de Fransen met 131 personen.

Kijken wij echter naar het aantal buitenlanders als percentage van het totale aantal inwoners, dan verschijnen er andere namen.

 

Bereikbaarheid


Aeropuerto Federico García Lorca Granada- Jaén: deze luchthaven ligt naast de stad Granada. De afstand van Granada tot aan de luchthaven bedraagt 20 km (25 minuten). Er zijn in totaal 12 bestemmingen, waaronder Londen en Napels. Klik hier voor alle bestemmingen.

Málaga-Costa del Sol aeropuerto: deze luchthaven ligt net buiten de stad Malaga. De afstand van Granada tot aan de luchthaven bedraagt 135 km (1 uur en 25 minuten). Er zijn in totaal 110 bestemmingen, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Brussel. Klik hier voor alle bestemmingen.

 

Het klimaat van de Vega de Granada


Het klimaat is warm maar gematigd in Granada. De wintermaanden zijn veel regenachtiger dan de zomermaanden in Granada. Volgens Köppen en Geiger wordt dit klimaat geclassificeerd als Csa. In Granada is de gemiddelde temperatuur 15.5 ° C. Neerslag hier gemiddelden 450 mm. De droogste maand is juli met 5 mm regen. De meeste neerslag valt hier in december, gemiddeld 63 mm. De warmste maand van het jaar is juli, met een gemiddelde temperatuur van 25.5 ° C. Januari is de koudste maand, met temperaturen van gemiddeld 7.0 ° C. (Bron: Climate-Data.org)

 

De natuur in Vega de Granada


De regio heeft verschillende nationale parken / natuurparken zoals natuur- en nationaal park Sierra Nevada en natuurpark Sierra de Huetor. Sierra Nevada kan worden betreden door de dorpen Güéjar Sierra, La Zubia, Monachil en Dílar. In juli en augustus kan een gondelbaan u tot 2900 meter brengen. De natuurparken hebben verschillende gemarkeerde wandel- en mountainbikeroutes. Er zijn ook verschillende meren, zoals Embalse de Cubillas, Embalse de Canales en Embalse de Quentar. De regio is rijk aan natuurlijke grotten; Sierra de Huétor heeft meer dan 30 natuurlijke grotten, waardoor uw wandeltocht nog spannender wordt. Net als de andere regio’s heeft deze regio thermaal water. Op het platteland van Santa Fé kun je zwemmen in een natuurlijk zwembad (40 graden) en een natuurlijke douche nemen onder de waterval. Vergeet niet om een bezoek te brengen en een wandeling te maken in één van de mooiste canyons in de provincie, “Los Cahorros de Monachil“.

 

De dorpen in de regio Vega de Granada


Samen met de hoofdstad en deel uitmakend van de wijk Granada, vindt u een aantal dorpen die met hun geschiedenis verbonden zijn aan de stad Alhambra. Plaatsen die hun erfgoedrijkdom delen en ontstaan in een omgeving die wordt gekenmerkt door de groene lijnen van ‘choperas’ en de zorgvuldig gecultiveerde velden. Dorpen als Chauchina, Santa Fe, Fuente Vaqueros (dorp waar Federico García Lorca werd geboren) of Cijuela. De traditie zegt dat in dit dorp de koning Alhamar, oprichter van het koninkrijk van Granada, de reparaties van het kanaalsysteem en het geïrrigeerde land regisseerde. De archeologische overblijfselen die dateren uit de prehistorie tot de islamitische periode verbinden de steden Vegas del Genil, Cúllar Vega of Churriana de la Vega.

Onderstaand een overzicht van alle dorpen in de regio Vega de Granada. Klik op de foto om meer informatie en foto´s van elk dorp te bekijken. De dorpen zijn onderverdeeld in drie categorieën: toeristisch, authentiek en overig. Binnen de categorie staan de dorpen op alfabetische volgorde vermeld.

 

De meest toeristische en aantrekkelijke dorpen


        

 

Meest interessante dorpen (verborgen geheimen)

              

 

Andere mooie dorpen

                                                

Reacties zijn gesloten.