Regio Valle Lecrín


Valle Lecrin

Afbeelding Wikipedia

Dankzij de strategische ligging bent u dicht bij de Alpujarra, de Sierra Nevada, Granada en de Costa Tropical. De snelweg A-44 doorkruist deze regio van noord naar zuid en verbindt Granada met de snelweg A-7 die langs de kust van Almeria naar Malaga loopt. De dorpen in de regio zijn goed verbonden met goed onderhouden lokale wegen. De dichtstbijzijnde luchthaven ligt in Granada of in Malaga.

 

Demografische kenmerken


Het ” Instituto de Estadística y Cartografía de Andalucía” stelt jaarlijks het aantal inwoners vast. Hierbij worden de cijfers genomen van de gemeentelijk inschrijvingen. Wij hebben hierbij gekeken naar het geboorteland van de personen die ingeschreven stonden bij een gemeente in de regio Valle Lecrín in 2017.

Uit de cijfers blijkt het volgende: in de regio Valle Lecrín woonden in 2017 in totaal 1.648 buitenlanders, dit was 7,34% van de bevolking. Hiervan waren 1.069 personen Europeaan, dit was 4,67% van de totale bevolking in de regio Valle Lecrín. De grootste groepen buitenlanders waren: Duitsers (279), Amerikanen (276), Afrikanen (250) en Fransen (245). De grootste groepen Europeanen zijn na de Duitsers en Fransen, zijn de Engelsen (216). Althans volgens de statistieken, veel Europeanen staan niet ingeschreven bij de gemeente.

Het grootste gedeelte van de Europeanen woont in:

  • Dúrcal, 367 personen wat overeenkomt met 5,22% van het inwoneraantal. De grootste groep zijn hierbij de Duitsers met 137 personen.
  • El Padul, 302 personen wat overeenkomt met 3,57% van het inwoneraantal. De grootste groep hierbij zijn de Duitsers met 96 personen en Fransen met 95 personen.
  • Lecrín 141 personen wat overeenkomt met 6,75% van het inwoneraantal. De grootste groep zijn hierbij de Engelsen met 75 personen.

Kijken wij echter naar het aantal buitenlanders als percentage van het totale aantal inwoners, dan verschijnen er andere namen.

 

Bereikbaarheid


Aeropuerto Federico García Lorca Granada- Jaén: deze luchthaven ligt naast de stad Granada. De afstand van Lecrín tot aan de luchthaven bedraagt 46 km (33 minuten). Er zijn in totaal 12 bestemmingen, waaronder Londen en Napels. Klik hier voor alle bestemmingen.

Aeropuerto de Málaga-Costa del Sol: deze luchthaven ligt net buiten de stad Malaga. De afstand van Lecrín tot aan de luchthaven bedraagt 128 km (1 uur en 20 minuten). Er zijn in totaal 110 bestemmingen, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Brussel. Klik hier voor alle bestemmingen.

 

Het klimaat in Valle de Lecrín


Het klimaat in Valle Lecrín is geclassificeerd als warm en gematigd. De wintermaanden zijn veel regenachtiger dan de zomermaanden in Lecrín. Het klimaat hier is geclassificeerd als Csa door de Köppen-Geiger-systeem. In Lecrín is de gemiddelde temperatuur 15.3 ° C. De neerslag hier gemiddelde is 430 mm. De minste neerslag valt in juli. Het gemiddelde in deze maand is 5 mm. De meeste neerslag valt hier in December, gemiddeld 60 mm. De temperaturen zijn het hoogst gemiddeld in juli, ongeveer 24.8 ° C. Januari is de koudste maand, met temperaturen van gemiddeld 7.5 ° C. (Bron: Climate-Data.org).

 

De natuur in Valle de Lecrín


Deze regio is favoriet voor wandelaars, vogelaars, fietsers en kunstenaars. Een gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid, de Lecrin-vallei is beroemd om zijn groene landschap (vanwege het smeltwater van de Sierra Nevada), het geweldige uitzicht op het meer van Beznar en de bergen van de Sierra Nevada, voor zijn wandelingen, vogels en verbazingwekkende lentekleuren. Sommige dorpen liggen in het natuurpark Sierra Nevada: El Padul, Nigüelas en Dúrcal. Dankzij de strategische ligging bent u dicht bij de Alpujarra en de kust. In de regio’s is een van de belangrijkste wetlands van Andalusië gelegen; de Wetlands van Padul, die een rijke flora en fauna heeft. In Niguëlas vindt men het natuurmonument “Falla de Niguëlas“. Het is ook mogelijk om in Dúrcal in de vrije een natuurlijk thermaal bad te nemen of een van de natuurlijke grotten te bezoeken.

 

De dorpen in Valle Lecrín


Onderstaand een overzicht van alle dorpen in de regio Valle de Lecrin. Klik op de foto om meer informatie en foto´s van elk dorp te bekijken. De dorpen zijn onderverdeeld in drie categorieën: toeristisch, authentiek en overig. Binnen de categorie staan de dorpen op alfabetische volgorde vermeld.

 

De dorpen met de beste faciliteiten


        

 

The meest authentieke dorpen


            

 

Overige dorpen


      

Reacties zijn gesloten.