Regio Loja


Loja

Loja is de meest westelijke regio van de provincie. Deze regio van Granada is een belangrijk toeristisch centrum, niet alleen vanwege de kalme hoek waar het zich bevindt, maar ook vanwege de belangrijke forel- en steurboerderijen en het geweldige aanbod aan restaurants en hotels. De liefhebbers van het kwaliteitstoerisme hebben de mogelijkheid om een accommodatie te nemen in een luxe hotel in de buurt van Loja of kiezen voor luxe kamers in een gerenoveerde boerderij met Arabische baden in de buurt van Montefrio.

 

Demografische kenmerken


Het ” Instituto de Estadística y Cartografía de Andalucía” stelt jaarlijks het aantal inwoners vast. Hierbij worden de cijfers genomen van de gemeentelijk inschrijvingen. Wij hebben hierbij gekeken naar het geboorteland van de personen die ingeschreven stonden bij een gemeente in de regio Loja in 2017.

Uit de cijfers blijkt het volgende: in de regio Loja woonden in 2017 in totaal 3.001 buitenlanders, dit was 4,87% van de bevolking. Hiervan waren 1.255 personen Europeaan, dit was 2,04% van de totale bevolking in de regio Loja. De grootste groepen buitenlanders waren: Amerikanen (1075), Engelsen (592), Afrikanen (589) en Bolivianen (572). De grootste groepen Europeanen na de Engelsen zijn de Roemenen (214), Fransen (130) en Duitsers (96). Althans volgens de statistieken, veel Europeanen staan niet ingeschreven bij de gemeente.

Het grootste gedeelte van de Europeanen woont in:

  • Loja: 380 personen wat overeenkomt met 1,86% van het inwoneraantal. De grootste groep zijn hierbij de Engelsen met 175 personen.
  • Íllora: 207 personen wat overeenkomt met 2,02% van het inwoneraantal. De grootste groep hierbij zijn de Engelsen met 81 personen.
  • Moclin: 133 personen wat overeenkomt met 3,48% van het inwoneraantal. De grootste groep zijn hierbij de Engelsen met 69 personen.

Kijken wij echter naar het aantal buitenlanders als percentage van het totale aantal inwoners, dan verschijnen er andere namen:

 

 

Bereikbaarheid Loja


Aeropuerto Federico García Lorca Granada- Jaén: deze luchthaven ligt naast de stad Granada. De afstand van Loja tot aan de luchthaven bedraagt 42 km (30 minuten). Er zijn in totaal 12 bestemmingen, waaronder Londen en Napels. Klik hier voor alle bestemmingen.

Aeropuerto de Málaga-Costa del Sol: deze luchthaven ligt net buiten de stad Malaga. De afstand van Loja tot aan de luchthaven bedraagt 85 km (1 uur). Er zijn in totaal 110 bestemmingen, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Brussel. Klik hier voor alle bestemmingen.

 

Het klimaat in de regio Loja


In Loja, is het klimaat warm maar gematigd. De winters zijn regenachtiger dan de zomers. Deze locatie is geclassificeerd als Csa door Köppen en Geiger. In Loja is de gemiddelde temperatuur 16,1 ° C. De gemiddelde neerslag in een jaar is gemiddeld 510 mm. De droogste maand is juli. In juli is er 4 mm neerslag. De grootste hoeveelheid neerslag valt in november, met een gemiddelde van 76 mm. Met een gemiddelde van 25,3 ° C is juli de warmste maand. De laagste gemiddelde temperatuur in het jaar vindt plaats in januari, wanneer het rond de 8,2 ° C is. (Bron: Climate-Data.org).

 

De natuur in de regio Loja


Hoewel deze regio geen natuurparken heeft, maar alleen een natuurmonument, wil dit niet zeggen dat er geen mooie plekken zijn. Het is meer dat sommige plaatsen een natuurpark hoten te zijn. Vooral in het noorden van de regio kunt u de schoonheid van deze regio tegenkomen; Het gebied van Zagra, Algarinejo en Montefrío biedt veel natuurlijke ontsnappingen. Hier vindt u tal van canyons en watervallen om in te wandelen en te genieten van de schoonheid van de natuur en de frisse lucht. Op sommige plekken kunt u ook zonnebloemvelden ontdekken. In het zuidoosten ligt de vruchtbare vlakte Granada, die wordt bewaterd door de Rio Genil die het hele jaar door stroomt, gevoed door het sneeuwwater uit de Sierra Nevada. Het natuurmonument Los Infiernos de Loja ligt ineen prachtige omgeving met watervallen en sites van travertijnen die uitgeroepen zijn tot natuurmonument. De omgeving is te wijten aan de versmalling van de Genil-rivier die Loja passeert en een grote klif vormt in een kalkrotsen en valt in de Arroyo Manzanil. Het is een prachtige waterval die van een hoogte van ongeveer 10 meter valt.

 

De dorpen in de regio Loja


Het gebied van Loja lag in de oudheid dicht bij de voorkant van het Moorse en christelijke territorium, dus het is niet vreemd dat je in deze regio veel forten of ruïnes tegenkomt. Loja is ongetwijfeld een stad die je bezocht moet hebben. Er is veel geschiedenis bewaard gebleven en deze is dankzij de renovaties in goede staat gebleven. Ook de dorpjes zoals Montefrio en Íllora zijn een must om te zien. Montefrio is zelfs door de national Geographic uitgeroepen als mooiste dorp van de wereld. Het gebied / de dorpen zijn niet erg toeristisch; de meeste toeristen die je ziet zijn Spaans, omdat dit gebied nog niet echt door buitenlanders is ontdekt. Hieronder een overzicht van alle dorpen in deze regio. Klik op de foto voor meer informatie.

De meest interessante dorpen


          

 

Andere mooie dorpen


          

Reacties zijn gesloten.