Woongebied selecteren in Zuid-Spanje


woning

Is éénmaal de keus gemaakt om naar Spanje te verhuizen, dan komt er de vraag waar ga ik wonen? Deze vraag is afhankelijk van diverse vragen die u u zelf moet stellen:

Wil u juist tussen de Spanjaarden wonen of tussen de buitenlanders?

De buitenlanders wonen voornamelijk aan de kust en dit zie je ook terug in het aanbod van onder andere bars en restaurants; friet van Piet, haringkramen en Nederlandse supermarkten. Indien u hier niet van houdt vermijd dan deze vaak ook toeristisch plaatsen.

In een stad, dorp of het platteland?

In een stad is men dichtbij allerlei faciliteiten zoals een ziekenhuis, winkelcentra en uitgaansgelegenheden. Daarnaast is het vaak makkelijker om in een stad een baan te vinden dan in een dorp. De prijzen liggen in de steden vaak veel hoger dan bijvoorbeeld op het platteland. In een plaats als Torremolinos huurt men met veel geluk een studio voor €450 – €500,  op het platteland of in een dorp kan men voor deze prijs een heel huis huren!

Dichtbij het vliegveld?

Bent u van plan vaak terug te gaan naar Nederland of het buitenland, dan is het verstandig dat men een plek kiest waarvan men makkelijk een internationaal vliegveld kan bereiken.

Wij hebben handige informatie over de meest populaire provincise in Zuid-Spanje voor u op een rijtje gezet. Informatie zoals bevolkingssamenstelling, bereikbaarheid, scholen, ziekenhuizen etc:

Reacties zijn gesloten.