Emigreren


Een nieuw begin, in een nieuw land. De eerste maanden zijn vaak spannend, er is veel te zien, veel te ontdekken. Maar soms kan het ook moeilijk zijn, vooral als u onbekend bent met de taal.

Wij spreken Nederlands en assisteren u in uw eigen taal door, langs en over taalbarrières en de Spaanse bureaucratie. Betrouwbaar, efficiënt en doortastend regelen we uw verhuizing, begeleiden we u naar een nieuw thuis aan de Costa del Sol door het zoeken van passende accommodatie, een school voor de kinderen, medische faciliteiten etc.

We regelen de benodigde immigratieformaliteiten en documentatie. Wij helpen u met praktische zaken zoals het aansluiten van gas, water, licht en telefoon en met alle administratieve formaliteiten bij emigratie naar de Costa del Sol.

In deze rubriek vindt u handige informatie waar u aan moet denken als u van plan bent om te emigreren naar Spanje:

Voor de emigratie


Voordat u de beslissing neemt om te gaan emigreren dient u goed te beseffen wat u doet. Wat zijn de consequenties? Kan ik rondkomen met het kapitaal/inkomen wat ik heb? Wat zijn de kosten voor levensonderhoud in Spanje? Zal ik ter voorbereiding Spaans gaan leren? Waar ga ik wonen? Hier vindt u alles op een rijtje “Bezint eer ge begint“. Heeft u eenmaal de beslissing genomen dan dient u een aantal zaken in Nederland te regelen. U kunt hiervoor de checklist emigratie Nederland gebruiken. Ook dient u er rekening mee te houden tijdig een transportbedrijf in te huren.

Werk zoeken in Zuid-Spanje


Hieronder vindt u een overzicht van job portals en Facebook pagina´s waar banen aangeboden worden in Spanje. Als u reeds een specifieke regio in gedachten heeft, waar u een baan zoekt kunt u de regio sites bekijken met nog meer links en links naar bedrijven, die eventueel een vacature open hebben staan:

Werkeloosheid in Zuid-Spanje: De werkeloosheid is nog steeds hoog in Spanje. Ondanks dat de crisis over is. Via deze link kunt u de werkeloosheidspercentages per gemeente bekijken.

Een woning zoeken


Is éénmaal de keus gemaakt om naar Spanje te verhuizen, dan komt er de vraag waar ga ik wonen?

Wij hebben handige informatie over de meest populaire provincies in Zuid-Spanje voor u op een rijtje gezet. Informatie zoals bevolkingssamenstelling, bereikbaarheid, scholen, ziekenhuizen etc:

Of u nu op zoek bent naar een huurwoning of koopwoning, wij kunnen u hiermee helpen met behulp van een zoekopdracht. Wij hebben contacten met verscheidene makelaars, zowel aan de Costa del Sol, Costa Tropical als landinwaarts. Als u op het punt staat een woning te gaan huren kunnen wij ook het huurcontract voor u doornemen. Als u van plan bent een huis te kopen hebben wij onafhankelijke advocaten die voor u alle papieren door kunnen nemen. Zodra het huurcontract of koopcontract is getekend dient u het gas, water en licht over te zetten op uw naam.

Het papierwerk (registraties)


De Spaanse bureaucratie kunt u met een gerust hart aan ons overlaten. Wij nemen u alle zorgen uit handen zodat u in alle rust kunt wennen aan uw nieuwe woonomgeving of baan; de tijd kunt nemen om Spaans te leren; golf te spelen, te zeilen of een andere hobby te beoefenen.

Schoolkeuze


De keuze is groot en sterk afhankelijk van wat u wilt en eventueel kunt betalen. Verder is er in de stad net als in Nederland voor sommige scholen een wachtlijst. Vaak wordt uw plaats op de wachtlijst beïnvloed door het woonadres. Dus als u dichtbij woont, maken uw kinderen een grotere kans om toegelaten te worden. Vanaf 6 jaar is het verplicht om naar school te gaan. Voor die tijd is er de keuze om uw kind naar de ‘Educación Infantil’ te laten gaan.

Gezondheidszorg in Spanje


Als u een baan hebt gevonden in Spanje of u bent gepensioneerd dan heeft u gratis toegang tot de publieke gezondheidszorg evenals u besloten heeft om een bedrijf te starten als zelfstandige. U dient wel zelf een “ziekenzorgpas” oftewel een “tarjeta sanitaria” aan te vragen bij een dokterspost (“Centro de Salud”). Bij de aanvraag krijgt u ook een dokter toegewezen. Meer informatie

Heeft u hulp nodig met het papierwerk neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend informatief gesprek en bel: + 34 637 463 005 of schrijf: contact@tulipanrelocations.com

 

 

Reacties zijn gesloten.